Algemene reisinformatie

Vliegtickets

Via onze site kunt u een vliegticket boeken bij een gerenommeerd bedrijf die gespecialiseerd is in vliegtickets. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks bij een vliegmaatschappij een ticket boeken. Griekenland Experts kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor tickets die via onze site geboekt zijn.

Verlenging van uw reis

Bij alle onze reizen is een verlenging mogelijk, mits dit aangegeven is tijdens het boeken. In alle andere gevallen is verlenging wel mogelijk mits er voorzieningen beschikbaar zijn; denk aan hotels en huurauto’s. Wij zullen ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen. Denk er wel aan dat een vliegticket in de meeste gevallen niet zomaar aangepast kan worden. Bij een heel goedkoop vliegticket is dat vaak niet mogelijk om achteraf te wijzigen. Bij een flex vliegticket zal in de meeste gevallen een toeslag betaald moeten worden.
Het vliegticket blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Vraag eerst advies aan onze reisleider of bel ons.

Bagage

Aangezien u uw bagage zelf het beste kunt herkennen, bent u hiervoor zelf verantwoordelijk. Bij groepsrondreizen adviseren  wij u om geen grote koffers mee te nemen. Aangezien u regelmatig van hotel naar hotel gaat reizen is het makkelijker om kleinere koffers mee te nemen. Wij wijzen u erop dat bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt, niet verzekerd is en adviseren u dan ook om al uw bagage mee te nemen naar uw hotelkamer. Voor vliegreizen gelden voor bagage de internationale luchtvaartregels. De toegestane hoeveelheden bagage zijn volgens de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist.

Reisleiding

Wanneer u met Griekenland Experts op een groepsreis gaat is er een Nederlandstalige, gekwalificeerde reisleid(st)er aanwezig. Dat houdt in dat u volledig wordt begeleid en geïnformeerd over de bestemming, excursies, en natuurlijk de vele extra’s die een goede reisleiding kan bieden. Ter plaatse zijn er ook nog Nederlandstalige (stads)gidsen, die u uitgebreid kunnen vertellen over de stad, de leuke straatjes en die bijzondere plekjes waar bijna niemand komt, maar die te mooi zijn om links te laten liggen. De reisleiding is al vanaf uw aankomst in Athene aanwezig.

Entreegelden

Bij alle reizen zijn de entreegelden niet in de reissom inbegrepen. U bent vrij een keuze te maken welke musea of archeologische plekken u wilt bezoeken.

Excursies

U kunt de excursies die niet inbegrepen zijn, ook ter plaatse bij de reisleiding boeken. Echter bij de treinexcursies, de stadsgids van Athene en de gids van Meteora adviseren wij u deze vooraf te boeken in verband met reserveren.

Minimum aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is bij een groepsrondreis met reisleider 5 personen per reis. Voor autovakanties, groepsrondreizen zonder reisleider/chauffeur en reis op maat geldt geen minimum aantal deelnemers. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U zult hier uiterlijk 4 weken voor vertrek van op de hoogte worden gesteld. U kunt tussendoor altijd even informeren naar de stand van zaken.

Paspoort, visum en gezondheid

In Griekenland moet u zich kunnen identificeren. Voor uw reis naar Griekenland hebt u een geldig reisdocument nodig. Voor het reizen binnen Europa (dus ook Griekenland) is een ID kaart of paspoort voldoende. Hebt u een Nederlands of Europees paspoort of ID, dan kunt u zonder visum naar Griekenland reizen. Hebt u een andere paspoort dan hierboven genoemd, dan moet u bij de ambassade van uw land navragen of u een visum nodig heeft voor Griekenland. Veel hotels in Griekenland vragen uw paspoort of ID voor het noteren van uw gegevens in hun administratie. Dit is onder andere voor de toeristenbelasting. Wij adviseren u om een of meerdere kopieën van uw paspoort of ID mee te nemen zodat u niet uw paspoort hoeft af te geven.  Deze kopie moet u zelf terug vragen van de receptie van het hotel. Het hotel is verplicht deze aan u terug te geven. Voor Griekenland zijn er geen eisen voor vaccinaties. Wij adviseren u om ruim op tijd contact op te nemen met u GGD of huisarts en medische informatie in te winnen over Griekenland. U bent als reiziger hiervoor zelf verantwoordelijk. In het geval u medicijnen gebruikt, willen wij u adviseren om een medicijnen paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Deze wordt gratis verstrekt. Indien u in Griekenland medicijnen moet kopen bij een apotheek zal middels dit paspoort de juiste medicijnen verstrekt worden. Gebruikt u medicijnen die onder de Opiumwet vallen, bekijk dan de volgende site van de rijksoverheid. Voor Griekenland hebt u een verklaring nodig. Vraag dit wel tijdig aan. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-doen-als-ik-medicijnen-wil-meenemen-naar-het-buitenland.html

Reispapieren

Wanneer uw betaling bij ons binnen is, ontvangt u ongeveer 7 dagen voor vertrek uw reispapieren met de definitieve vertrektijden, reisgegevens, eventuele tickets en eventuele aanvullende informatie.

Minder validen

Wanneer u minder valide bent, wil dit  nog niet zeggen dat u niet mee op reis kunt. Belt u ons gerust op, dan kunnen we het gezamenlijk bespreken.

Vragen

Hebt u nog vragen, stel deze via ons contactformulier op onze site of bel ons op telefoonnummer 085-0021304. U kunt ons ook mailen op  info@griekenlandexperts.nl
Tevens zijn wij ook op facebook en twitter te vinden.

Contact
Griekenland Experts
T +31 (0)85 – 00 21 304
M +31 (0)6 – 427 93 103 Nederland
M +30 697 680 8438   Griekenland
E. info@griekenlandexperts.nl
www.griekenlandexperts.nl

Postadres: Let op, dit is een postadres en geen bezoekadres!

Jan van Gilsestraat 8
7425 GL Deventer