from 0
Book Now

10 DAAGSE DELPHI – PILION – EVOIA

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

INLEIDING

Een 10-daagse autorondreis langs een paar mooie plekken van centraal Griekenland o.a. Delphi, Pilion en Evoia. Tijdens deze reis bezoekt u het orakel van Delphi, de bergstreek Pilion met zijn prachtige dorpjes en het eiland Evoia.

 

In deze reis is het volgende inbegrepen:

  • Retour vliegtickets met Transavia of KLM vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Düsseldorf  naar Athene
  • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
  • Vervoer tijdens uw hele reis (huurauto van tweede categorie economy)
  • Vele Griekse hoogtepunten
  • 24 uur bereikbaar voor u wanneer u in Griekenland bent

 

 

Reisprogramma

Dag 1   Nederland – Athene – Delphi

U vertrekt vanuit Nederland of België naar Athene. Op het vliegveld van Athene aangekomen haalt u uw huurauto op. Afhankelijk met hoeveel personen u bent krijgt u een passende auto. De kleinste auto die u bij ons krijgt is een van de B categorie zodat u comfortabel uw rondreis kunt maken.

Vanuit het vliegveld van Athene rijdt u in ongeveer 2 uur door naar Delphi.

Volgens de legende liet Zeus twee adelaars uitvliegen van de twee uiteinden van de wereld. Hun paden kruisten elkaar boven Delphi en daarmee was vastgesteld dat het middelpunt van de aarde was.

Vanaf de 8ste eeuw v. Chr. Was Delphi de verblijfplaats van Apollo en vanuit de hele wereld trokken er mensen heen om deze god te raadplegen.

Dit gebeurde via Pythia (het medium van het Orakel) en haar priesters.

Pythia was de enige die met de god Apollo kon communiceren. Wie de raad van het orakel wou raadplegen moest een bedrag betalen (palanos) en een offer doen op het altaar. Daarna kon hij de vraag stellen aan de priesters van het orakel. Haar antwoorden die dikwijls dubbelzinnig waren, werden door de priesters geïnterpreteerd.

In Delphi verblijft u 2 nachten in het Acropole Delphi hotel. Een mooi hotel met prachtig uitzicht over de vallei en een goed ontbijt. Acropole Delphi hotel ligt centraal bij Delphi en op loopafstand van de opgravingen.

 

Dag 2   Vrije dag Delphi

Vandaag kunt u de archeologische plek  en het museum van Delphi bezoeken . Verder adviseren wij u ook een bezoek te brengen aan het bergdorp Arachova.

 

Dag 3 t/m 5  Delphi – Pilion

Op dag 3 verlaat u Delphi voor uw reis naar Pilion. Vanuit Delphi en Lamia rijdt u richting noorden naar Volos en binnen 3 uur bereikt u het prachtige schiereiland Pilion. Pilion is gelegen aan de oostkant van Griekenland.

Pilion heeft haar naam te danken aan de hoge berg in het gebied: de Pilion. Deze berg verheft zich tussen het groen ten noordoosten van Volos en tussen de golf van Pagasitikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw, daarom is er op de berg een skicentrum te vinden.

Het meest bijzondere aan Pilion is misschien toch wel de unieke architectuur van de huizen in vierentwintig dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst. Deze typische huizen zijn torengewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht; je kunt dus een kijkje binnen nemen.

De mooie natuur en de unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw V.C..

U verblijft 3 nachten (indien beschikbaar) in hotel Despotiko of het Kritsa hotel. Kritsa hotel is gelegen in het centrum van Portaria aan een prachtig plein.

 

Dag 6 t/m 9 Pilion – Evoia (noord Evoia)

De 6e dag van uw rondreis gaat verder richting naar een van de mooiste groene eilanden van Griekenland: Evoia.

Vanuit Portaria rijdt u door naar het kustplaatsje Glyfa waar u de veerboot neemt naar het plaatsje Agiokampos. Om de twee uur vaart er een boot heen en weer. (De kosten voor deze overtocht bedragen  €2.50 p.p. + auto 13,50). Vanaf Agiokampos (Evia) rijd u vervolgens naar het prachtige Pefki waar u de rest van uw vakantie verblijft.

In Pefki verblijft u in het Altamar hotel of Irene studios. Altamar hotel en Irene studios beschikken over een zwembad en het strand is op loopafstand.

 

Dag 10 Evoia – Vliegveld van Athene – Nederland of België

Vandaag vertrekt u vroeg uit Evoia voor uw reis naar het vliegveld van Athene en uw vliegreis terug naar huis.

Nadat u uw huurauto hebt ingeleverd en u nog tijd hebt kunt u vanuit het vliegveld van Athene met de metro nog Athene bezoeken. De metro rijdt u direct naar de meest belangrijke plekken van Athene, zoals Akropolis en het Akropolis museum. Via het Monastiraki metro station kunt u nog de historische Plaka bezoeken.

Deze reis kunt u zelf aanpassen zoals u zelf wilt. Het is mogelijk om van deze reis een 8-daagse reis te maken, een 15 daagse of zelfs een 21 daagse.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

View More

Tour's Location

from 0