from 1,200
Book Now

12-DAAGSE AUTORONDREIS KLASSIEK GRIEKENLAND

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Een 12-daagse rondreis naar de mooiste plekken in Athene en klassiek Griekenland. U ziet in 12 dagen de meest imposante plekken van klassiek Griekenland en Athene.

 

Wat zit in deze reis inbegrepen:

 • Retour vliegtickets met Transavia vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Athene
 • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
 • Vervoer tijdens uw hele reis (huurauto van de tweede categorie)
 • Vele Griekse hoogtepunten

 

 

Reisprogramma

 

Dag 1 – Amsterdam – Athene

 

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. In Athene wordt u opgehaald voor uw transfer naar uw hotel.

In Athene logeert u in een hotel in het centrum van Athene en maar een paar minuten lopen van de meeste bezienswaardigheden.

 

In Athene kunt u het volgende doen:

 • Een tour met de open bus van Athene. Voor meer informatie zie
 • De tempel van Zeus. Deze tempel bevind zich in de buurt van Akropolis.
 • Het Nationaal Archeologisch museum. Dit museum is het belangrijkste museum van Griekenland. Het herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Het museum heeft net een grote renovatie achter de rug en de expositieruimte is meer dan verdubbeld.
 • Oude Agora van Athene. Een Agora was in het Oude Griekenland het centrale plein van de stad. Het was veel meer dan een marktplaats. Het was een ontmoetingspunt waar recht werd gesproken, de laatste roddels werden uitgewisseld en politieke vergaderingen werden gehouden. Aan de ene kant van de Agora lag een woonwijk, aan de andere kant lagen de regeringsgebouwen. De regeringsgebouwen waren alleen toegankelijk voor mannen met Atheense burgerrechten.
 • De Plaka. Dit is het oude centrum van Athene, met haar authentieke karakter zeer in trek bij toeristen. De Plaka is gelegen aan de voet van de Akropolis.
 • De Akropolis. De Akropolis is een van de mooiste plekken van Athene die u zeker een keer bezocht moet hebben. Het nieuwe Akropolis museum met meer dan vierduizend vondsten, waaronder vondsten van de helling van de Akropolis berg, sculpturen van het Parthenon en beeldbouwwerken uit de Romeinse tijd, is zeker de moeite waard!
 • Het Syntagma plein. Hét politieke hart van Griekenland. Vergeet daarom vooral niet de évzones (nationale garde) te bezoeken bij het parlement.
 • Natuurlijk kunt u ook doorlopen naar de mooie winkelstraten van Athene, of kunt u de vlooienmarkt Monastiraki bezoeken om souvenirs in te slaan.

 

Dag 2 & 3 – Vrije dag Athene

Vandaag kunt u de stad verder verkennen en eventueel nog een wandel stadstoer doen met een Nederlandse stadsgids in Athene.

 

Dag 4 & 5 – Athene – Nafplion

Nafplion is in de dagen na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog tijdelijk de hoofdstad van Griekenland geweest. Het was een belangrijk commercieel centrum met de voedingsmiddelenindustrie en de uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. Haar gezellige sfeer en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidauros maken de stad een belangrijk toeristisch centrum. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken Nafplion veruit de elegantste stad van Griekenland.

In Nafplion logeert u voor twee nachten (indien beschikbaar) in het Isioni of Dafni Pension. In de zomermanden verblijft u in de kustplaatje Tolon in het King Minos hotel.

 

Tijdens uw verblijf in Nafplion kunt u een bezoek brengen aan het Palamidi fort boven Nafplion en het theater van Epidauros bezoeken.

Epidauros is een kleine stad in de provincie Argolida. Het ligt in het noordoosten van de Peloponessos. Epidauros is vooral bekend door het Asklepieion (Griekse god voor de geneeskunde Asklepios) dat al sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook is het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden, een grote toeristische trekpleister.

Het is ook leuk om het Bourtzi “fort” te bezoeken aan de overkant van de haven van Nafplion.

 

Dag 6 & 7 – Nafplion – streek Mani    Tip! Bezoek de grotten van Diros

 

Vanochtend rijdt u verder naar het zuiden van de Peloponnesos richting de Mani streek.

Mani is een van de belangrijkste traditionele regio’s, die een overvloedig historisch en cultureel erfgoed bezit. Mani ligt in het zuidelijke deel van de Peloponnesos, binnen de provincies van Laconia en Messenië.

Mani kan worden omschreven als een ‘open museum’ dat de talloze historische monumenten met de heerlijke natuurlijke schoonheid van het wilde landschap combineert. Byzantijnse kerken, torens, de molens, de kleurrijke baaien en grotten, evenals honderden unieke traditionele nederzettingen en hun heersende schillen, vangen het bezoekers oog.

Maniaten zeggen dat je drie levens nodig hebt om Mani goed te leren kennen. Een leven voor de zee, een voor zijn bergen en een voor haar mensen.

Naast de prachtige omgeving van Mani moet u zeker de grotten van Diros bezoeken.

De grotten van Diros wordt gezien als een van de mooiste grotten ter wereld.

De lokale bevolking kent van het bestaan van de grotten sinds 1900, maar niemand kon de schoonheid begrijpen die deze grotten schuil hield. In 1949 werd deze door de Griekse Speleologische Society verkend en is tot 1960 in kaart gebracht tot 1600 meter. Vandaag de dag weten we dat de lengte van de grot meer dan 15 kilometer is.

Het bezoek aan de grotten van Diros wordt nu gedaan met kleine boten, waar de schipper ook de gids is. Er wordt ruim 2 kilometer gevaren over de grotrivier. De boottocht duurt ongeveer 40 minuten en er worden negen grotkamers bekeken. Hierna volgt nog een wandeling van circa 500 meter.

In Mani verblijft u (indien beschikbaar) in het Itilo hotel in het plaatje Neo Itilo.

 

Dag 8 & 9– Mani – Oud Olympia

In het westen van de Peloponnesos, genaamd de vallei van de goden, bloeide het meest gevierde heiligdom van het oude Griekenland en de geboorteplaats van de belangrijkste sportevenementen: het oude Olympia.

Het oude Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, is een van de meest beroemde bestemmingen in Griekenland. In Olympia kunt u een rondleiding maken door de indrukwekkende oude gebouwen die de oude Grieken gebruikt hebben voor erediensten, sport, conferenties etc. U kunt ook het museum bezoeken om oude artefacten meer significant te zien, de Hermes van Praxiteles, een van de meest beroemde oude standbeelden, de overwinning van Paionios, een van de meesterwerken van de oude Griekse beeldhouwkunst en sculpturale decoratie van de tempel Zeus.

In Olympia worden vaak festivals, zoals het Internationaal Festival van het oude Olympia en het Alfios eco-festival, georganiseerd.

In Oud Olympia verblijft u (indien beschikbaar) in het hotel Europa of Nadia hotel.

 

 

Dag 10 & 11 – Oud Olympia – Delphi

 

Vanochtend rijdt u door naar Delphi.

Volgens de legende liet Zeus twee adelaars uitvliegen vanaf de twee uiteinden van de wereld. Hun paden kruisten elkaar boven Delphi, daarmee werd vastgesteld dat daar het middelpunt van de aarde was.

Vandaag gaat u, volgens de oude Grieken, naar het midden van de aarde. Vanaf de 8e eeuw V.C. was Delphi de verblijfplaats van Apollo. Vanuit de hele wereld trokken mensen naar Delphi om deze god te raadplegen. Dit gebeurde via Pythia (het medium van het het Orakel) en haar priesters. Pythia was de enige die met de god Apollo kon communiceren. Wie de raad van het orakel wilde raadplegen moest een bedrag betalen (palanos) en een offer doen op het altaar. Daarna kon hij zijn vraag stellen aan de priesters van het orakel. Haar antwoorden, die dikwijls dubbelzinnig opgevat konden worden, werden door de priesters vertaald.

 

 Dag 12 – Delphi – Vliegveld van Athene

Vandaag rijdt u vanuit Delphi naar het vliegveld van Athene ( reistijd +/- 2,5 uur) voor uw terugreis naar Nederland.

View More

Itinerary

Included/Excluded

Durations

12 Dagen

Tour's Location

from 1,200