from 1,300
Book Now

12-DAAGSE EILANDHOPPEN POROS, HYDRA, SPETSES

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

INLEIDING

 

Eilandhoppen naar de Saronische eilanden Poros, Hydra en Spetses. De eilanden zijn de groenste eilanden van Griekenland met Italiaanse invloed. De Saronische golf ligt ten zuiden van Athene en ten oosten van de Peloponessos.

De eilanden zijn toeristisch goed ontwikkeld, maar nog onbekend bij het grote publiek. Daarom zijn ze nog steeds authentiek. Deze eilandjes liggen dichtbij het vaste land en zijn relatief snel te bereiken.

Elk eiland heeft een heel eigen karakter en sfeer. Dit maakt deze eilandengroep nog aantrekkelijker.

Deze reis kan ook aangepast worden naar 15 daagse of 21 daagse reis. Bij 15 dagen en 21 dagen verblijft u een aantal dagen langer op de eilanden en minimaal 2 nachten in Athene.

Verder kan deze reis volledig aangepast worden aan uw wensen, dit geldt ook voor de hotel keuze.

 

IN DEZE REIS IS HET VOLGENDE INBEGREPEN:
  • Retour vliegtickets vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Athene
  • Verblijf in uitstekende hotels of appartementen inclusief ontbijt
  • Transfer vanuit het vliegveld naar de haven van Pireaus en vanuit Athene naar het vliegveld
  • Alle boottickets voor het eilandhoppen

 

 

Reisprogramma

 

Dag 1   Nederland – Athene – Poros

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. In Athene wordt u opgehaald voor uw transfer naar de haven van Piraeus, voor uw overtocht naar Poros.

 

Dag 2 & 3  Vrij te besteden in Poros

Poros is een heerlijk eiland met groene baaien en mooie stranden. Bezoek Poros stad, het klooster en de tempel van Poseidon.
Poros is een eiland met een oppervlakte van 33 km2 behorende tot de Saronische eilanden. Het ligt even ten zuiden van Aegina en wordt gevormd door het per brug samenvoegen van twee kleinere eilanden. Poros is groen en heuvelachtig en telt vele pijnbomen. Door de grillige kustlijn zijn er veel baaitjes met mooie strandjes.

De aankomst met de ferry op Poros is schitterend. In de haven liggen de houten vissersbootjes en zijn de lichtgekleurde huisjes (voornamelijk uit de 19e eeuw) tegen de heuvels opgebouwd. Er zijn een aantal kerken en op het hoogste punt van de stad staat er een mooie klokkentoren. Poros-stad is typisch Grieks met nauwe straatjes en witgeverfde trappen.

 

Dag 4 t/m 6  Poros – Hydra

Vandaag verlaat u het eiland Poros en reist u verder met de ferry of de flying dolphin naar Hydra.

Hydra is een rotsachtig eiland met een oppervlakte van ongeveer 52 km2. Het behoort ook tot de Saronische eilanden en is de laatste jaren een kosmopolitisch, artistiek centrum geworden. Veel kunstenaars, schilders en musici zijn hier voor korte of langere tijd neergestreken.

De hoofdplaats is schilderachtig met vestingwerken in de haven, een 18e eeuws klooster, huizen met rode dakpannen en mooie neo-klassieke herenhuizen en is in een beschutte baai gelegen.

Er rijden geen auto’s op Hydra, maar vervoer vindt plaats per koets, ezel of boot. Hierdoor wordt het steeds rustiger naarmate u Hydra-stad achter u laat. De meeste mensen bezoeken de kloosters en kerken die het eiland rijk is te voet of nemen een taxiboot of caique (kaíki). Ook de stranden worden zo bezocht.

 

Dag 7 t/m 10  Hydra – Spetstes

Vandaag verlaat u Hydra voor het laatste eiland van uw reis: het prachtige Spetstes.

Het groene Spetses heeft een oppervlakte van ongeveer 22 km2. Net als op Hydra zijn auto’s hier min of meer verboden (er is een uitzondering voor bepaalde voertuigen op bepaalde uren van de dag), hier gaat een deel van het vervoer per paard en koets.

Het enige stadje van betekenis is Spetses Town dat zich twee kilometer langs de kust uitstrekt. Het bestaat uit fraai versierde herenhuizen en met kiezelstenen gedecoreerde straatjes. Bij de haven vindt u gezellige terrasjes en pleintjes en in de smalle straatjes daarachter zijn veel winkeltjes.

 

Dag 11 Spetses – Piraeus –Athene

Vandaag komt een einde op het eilandhoppen en gaat u terug naar Piraeus. De laatste dag van uw vakantie verblijft u in Athene.
Dag 12 Athene – Nederland

Vandaag vertrekt u weer terug naar Nederland. U wordt opgehaald voor uw transfer naar het vliegveld van Athene.

View More

Durations

12 Dagen

Tour's Location

from 1,300

You might also like