from 1,300
Book Now

15-DAAGSE EILANDHOPPEN LEFKAS, KEFALONIA, ITHAKI

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

INLEIDING

 

In deze 15-daagse eilandhoppen gaat u drie leuke Ionische eilanden bezoeken. De Ionische eilanden zijn de groenste eilanden van Griekenland en hebben een een prachtige azuurblauwe zee.

Aangezien het busvervoer van deze eilanden niet frequent is wordt deze reis met een huurauto aangeboden.

Uw reis start in Preveza vanwaar u met uw huurauto naar het eerste eiland Lefkas rijdt. Verder reist u met de boot naar Kefalonia en Ithaki. De auto gaat met u mee op de boot, zodat u ook deze eilanden kunt ontdekken.

 

Wat zit in deze reis inbegrepen:

  • Retour vliegreis vanuit Amsterdam naar Preveza
  • Uitstekende hotels in Lefkas, Kefalonia en Ithaki
  • Huurauto van de tweede categorie B1 of B2 inclusief restitutie van het eigen risico
  • Uitgebreide informatiemap met alle benodigde informatie en uitleg
  • 24 uurs telefonische begeleiding in het Nederlands (s ’nachts alleen voor noodgevallen)

 

Reisprogramma

 

Dag 1 t/m 3        Amsterdam – Preveza – Lefkas

 

Bij aankomst op het vliegveld van Preveza en nadat u uw koffers hebt gepakt loopt u naar de balie van de autoverhuurmaatschappij voor het ophalen van uw huurauto.

Nadat u de auto hebt opgehaald rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar het eiland Lefkas.

Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkadas. Het eiland heeft één van de beste wegennetten van de Griekse eilanden en een goed georganiseerde haven met faciliteiten voor toeristisch bootverkeer. De blauwe vlaggen aan de kust geven aan dat het zeewater perfect schoon is. De zee speelt een belangrijke rol bij de sportevenementen op het eiland. Op Lefkas zijn twee van de beste stranden van het Middellandse-Zeegebied om te surfen: Vasiliki, waar je zeer speciale luchtstromen tegenkomt en Ai. Giannis bij  Lefkada stad. Zeilers zijn dol op Lefkas. Behalve allerlei watersporten, is het beoefenen van andere sporten ook mogelijk, zoals fietsen en wandelen.

 

 

Dag 4 t/m 8        Lefkas – Kefalonia

 

Vandaag rijd u zelf naar de haven van Lefkas voor uw bootreis naar Kefalonia. De bootreis naar Kefalonia duurt ongeveer 1,5 uur.

Kefalonia is een groot eiland en u zult zich zeker vermaken. Het eiland is groot en van alle gemakken voorzien. In Kefalonia zult u prachtige stranden vinden, met als mooiste de Myrtos Beach. Mooie schilderachtige dorpjes als Fiskardo en Assos.

De bekendste plek op Kefalonia is ongetwijfeld het ondergrondse meer van Melissani. U vaart met een bootje de grot in waar het meer zich bevindt. Ooit was het ondergrondse meer helemaal overdekt maar tijdens een aardbeving in 1953 is een gedeelte van het dak ingestort. Het water uit het meer komt uit de zee. Bij Katavothres stromen dagelijks duizenden liters zeewater in een scheur in de aarde, dat dan 17 kilometer verder in het meer van Melissani weer omhoog komt.

 

Dag 9 t/m 11        Kefalonia – Ithaki

 

Uw reis gaat vandaag verder naar het eiland Ithaki. De bootreis naar Ithaki zal ongeveer 1 uur duren. Aangekomen op Ithaki reist u met uw auto door naar uw accommodatie.

Ithaki is een klein en rustig eiland en een stuk minder toeristisch dan Lefkas en Kefalonia. Geniet op dit eiland van de rust, de kleine baaien met de kiezelstrandjes en het helderblauwe water.

De hoofdplaats Ithaki heeft een gezellige haven met terrassen die grenzen aan de smalle straatjes van het centrum. U kunt op Ithaki niet veel meer doen dan genieten van de stilte, de schoonheid en de romantiek van het eiland.

 

Dag 12 t/m 14      Ithaki – Lefkas

 

Vandaag reist u weer terug van Ithaki naar Lefkas waar u de laatste dagen van uw eilandhoppen gaat doorbrengen. Geniet nog even van dit prachtige eiland.

Wilt u toch wat meer zien en wilt u niet in Lefkas blijven dan kunt u de laatste dagen van uw eilandhoppen in Parga doorbrengen. Het is wel een stuk rijden naar Parga (ruim 80 km) maar het is wel de moeite waard.

 

Dag 15      Lefkas – Vliegveld van Preveza

Vandaag vliegt u terug naar Nederland. U levert de auto in op het vliegveld van Preveza en u vliegt weer terug naar huis.

 

View More

Durations

15 dagen

Tour's Location

from 1,300

You might also like