from 1,600
Book Now

15-DAAGSE EILANDHOPPEN MYKONOS, PAROS, NAXOS, SANTORINI

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Een 15-daagse reis naar Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. U verblijft drie dagen in Mykonos waar u genoeg tijd hebt om dit prachtige eiland te zien en te beleven. U  vervolgd uw reis per boot naar het eiland  Paros, Naxos en het prachtige Santorini.

 

Deze reis kan volledig aangepast worden aan uw wensen.

 

Wat zit in deze reis inbegrepen:

  • Vliegreis vanuit Nederland naar Mykonos en retour vanuit Santorini
  • Uitstekende hotels in Mykonos, Paros, Naxos en Santorini
  • Enkele reis per boot naar Paros, Naxos en Santorini
  • Transfers op alle eilanden
  • Uitgebreide informatiemap met alle benodigde informatie en uitleg
  • 24 uurs telefonische begeleiding in het Nederlands (s ’nachts alleen voor noodgevallen)

 

 

Reisprogramma

 

Dag 1 t/m 3         Amsterdam – Mykonos

 

Bij aankomst op het vliegveld van Mykonos wordt u opgehaald voor uw transfer naar uw hotel.

Mykonos is een van de meest bekende Griekse eilanden met een oppervlakte van 85 km2. Mykonos-stad is een bruisende stad met spierwitte huizen met stenen zitbanken en prachtig gekleurde deuren en balkons. Het centrum is een klein doolhof van smalle witte straatjes met schilderachtige taverna’s en winkeltjes. De huizen staan tot aan zee gebouwd. Mykonos stad wordt het ook wel klein-Venetië genoemd.

Mykonos is een relatief duur en druk eiland en de meeste toeristen komen voor de hippe stranden en het uitbundige nachtleven. Zeker in de maanden juli en augustus kan het heel erg druk op het eiland worden.

Vanuit Mykonos kunt u excursies maken naar het historische eiland Delos. Delos is een klein onbewoond eiland op 2,5 km ten zuidwesten van Mykonos. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland.

 

 

Dag 4  t/m 7  Mykonos– Paros

 

Vandaag vertrekt u naar Paros. De bootreis naar Paros duurt ongeveer anderhalf uur.

Paros is een mooi Cyclades eiland met een oppervlakte van zo’n 196 km2. Paros staat bekend om zijn marmer en hoge kwaliteit witte en rode wijn. Het is een eiland voor mensen die op zoek zijn naar een rustige, culturele en sfeervolle vakantie vol gastvrijheid van de lokale bevolking.

Het eiland heeft prachtige zandstranden en rustige witte dorpjes. De hoofdplaats van het eiland, Parikia, is een langgerekt dorp dat voornamelijk langs de kust loopt. Het centrum bestaat uit een aantal witgekalkte steegjes, die de Cycladen typeren, af en toe afgewisseld door een pleintje met taverna’s.

U zou zeker een bezoek moeten brengen aan het plaatsje Naoussa, het heeft één van de meest pittoreske vissershaventjes van de Cycladen. Ook het eilandje Anti-Paros is een bezoek waard. Hier vindt u goudgele zandstranden en prachtige grotten met stalactieten en stalagmieten.

 

 

Dag 8 t/m 11   Paros – Naxos

 

Op deze dag gaat uw reis verder naar het grootste eiland van de  Cycladen; Naxos. De bootreis naar Naxos duurt ongeveer een uur.

Naxos is met een oppervlakte van 428 km2 het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Het is een bergachtig eiland met de meest prachtige en eindeloze zandstranden die behoren tot de beste van de Cycladen. Het heeft schilderachtige oude dorpjes en een groot aantal bezienswaardigheden in de vorm van ruïnes.

Omdat het eiland groot is, kunt u ook een auto huren. Dit kunt u uiteraard ook via ons doen. Wij zorgen dat de auto klaar staat voor u in Naxos stad.

 

 

Dag 12 t/m 14   Naxos – Santorini

 

Vandaag verlaat u  Naxos en gaat verder naar het eiland Santorini. De ferry brengt u naar Santorini in ongeveer twee en half uur.

Santorini staat bekend om haar prachtige vergezichten. Het is een prachtig, wel duur eiland en zeer populair.

Fira en Oia zijn de populairste dorpjes van het eiland. Laatstgenoemde is vooral in trek bij zonsondergang. Hier wordt geapplaudisseerd als de zon in de zee verdwijnt. Verder kunt u de vulkaan met de hot springs bezoeken, evenals een klein wijnmuseum of een ezel rit maken.

 

 

Dag 15  Santorini – Amsterdam

 

Vandaag is uw laatste dag op Santorini en vanaf hier vliegt u weer terug naar Amsterdam.

View More

Durations

15 dagen

Tour's Location

from 1,600

You might also like