from 1,400
Book Now

15-DAAGSE EILANDHOPPEN NAAR SKIATHOS, ALONISSOS EN SKOPELOS

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

In twee weken bezoekt u drie mooie eilanden van de Sporaden. Dit zijn Skiathos, Alonissos en Skopelos.  De Sporaden is een kleine eilandengroep in de Egeïsche Zee. Deze liggen ten noorden van het eiland Evia en de Cycladen, ten zuiden van Thessaloniki en ten oosten van Volos. Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skyros horen bij deze groep. Op deze reis bieden wij u de eerste drie belangrijkste eilanden van deze groep aan omdat deze het gemakkelijkste met elkaar te combineren is.

 

 

 

 

Wat zit in deze reis inbegrepen:

    • Vliegreis met Condor vanuit Düsseldorf (vliegen naar Skiathos kan alleen vanuit Düsseldorf)
    • Uitstekende hotels of appartementen in Skiathos, Alonissos en Skopelos
  • Enkele reis per boot naar Alonissos, Skopelos en terug naar Skiathos
  • Huurauto voor uw gehele verblijf
  • Uitgebreide informatiemap met alle benodigde informatie en uitleg
  • 24 uurs telefonische begeleiding in het Nederlands (s ’nachts alleen voor noodgevallen)

 

 

 

 

 

 

Reisprogramma

 

 

Dag 1 t/m 2 Düsseldorf   – Skiathos

 

U vertrekt vanuit Düsseldorf naar Skiathos. Op het vliegveld van Skiathos loopt u naar de balie van de autoverhuurmaatschappij voor het ophalen van uw huurauto.

Skiathos hoort tot de Sporaden en is ongeveer 61 km2 groot. Het is een groen en heuvelachtig eiland, met uitgestrekte pijnboombossen en olijfboomgaarden. De kust is rotsachtig en grillig, met aan de zuid- en zuidoostkust fraaie baaien met prachtige zandstranden.

Vanuit Skiathos stad gaat regelmatig een bus die bij bijna elk strand aan de zuidoostkant stopt. Het bekendste en meest bezochte strand is Koukounaries. Het wordt als één van de mooiste van Griekenland bestempeld, bestaat uit goudkleurig zand en is omringd door pijnbomen.

De hoofdstad, Skiathos stad, is een schilderachtige plaats met een aantal smalle steegjes vol boetiekwinkels. Het is er erg gezellig en u kunt heerlijk relaxen op één van de terrasjes bij de haven.

Verder vindt u op Skiathos het eilandstrand Tsougria ( per boot vanaf Skiathos stad), de blauwe grot aan de oostkant, de kloosters van Kounistra en Evangelistria en Lalaria beach met kliffen en witte keitjes.

Skiathos raakte een aantal jaren geleden groots in de publiciteit toen hier filmopnames gemaakt werden voor de film “Mama Mia”. Het grootste gedeelte is echter opgenomen op Skopelos. Skiathos is toeristisch gezien veel verder ontwikkeld dan Skopelos en Alonissos. Dat komt voornamelijk door het vliegveld dat zich op Skiathos bevindt.

 

 

Dag 3  t/m 6  Skiathos – Alonissos

 

Vandaag verlaat u Skiathos en vaart u verder naar Alonissos.

 

Alonissos is ongeveer 60 km2 groot en het rustigste eiland van de Sporaden. Ook hier vindt u een groen heuvelachtig landschap met uitgestrekte pijnboombossen, druiven- en olijfboomgaarden. De kustlijn van Alonissos is grillig, met aan de westkust op veel plaatsen steile kliffen en aan de oostkust veel baaien met kiezelstrandjes.

De afgelegen stranden, schilderachtige vissersdorpjes, de rustige mensen en de ongelofelijk mooie kleur zeewater dat bekend staat als het schoonste van de Egeïsche zee dragen hier ongetwijfeld aan bij.

De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn Patitiri (waar de boot aankomt en de enige pinautomaat is) en Chora (ook wel Liadromia genoemd), de oude hoofdstad. Deze is geheel autovrij en heeft diverse taverna’s. Bezoek hier de Castro, de oude school en de diverse dorpskerken. Bekijk ook de Byzantijnse muur aan de rand van het dorp.

Rondom Alonissos ligt het grootste National Marine Park van Europa. U vindt hier Monniksrobben en soms ook dolfijnen. Ook wordt er gedoken. Op het eiland komen voornamelijk natuurliefhebbers en wandelaars.

 

 

 

Dag 7 t/m 11   Alonissos – Skopelos

 

Vandaag gaat uw reis verder naar Skopelos.

Skopelos is ongeveer 96 km2 groot en ligt tussen Skiathos en Alonissos in. Skopelos is een groen, bergachtig eiland met een grillige kustlijn met steile kliffen en baaien met een aantal prachtige stranden omgeven door pijnbomen en helderblauw water. Er staan wel 8 miljoen pijnbomen. Dit alles is ongetwijfeld de reden geweest om het grootste gedeelte van de film Mama Mia (2007) met Pierce Brosnan en Meryl Streep in de hoofdrollen hier op te nemen. Bezoek zeker het kerkje bovenop een rots aan het water waar de trouw scène is opgenomen.

Daarnaast staat het eiland bekend om de vele wandelpaden in de prachtige natuur en de vele kerken en kloosters.

Skopelos Stad bestaat uit traditionele witte huizen met oranje daken die tegen een berg zijn opgebouwd. Het centrum is erg sfeervol en levendig. Overal staan kleine oude kerkjes en vindt u gezellige pleintjes. Het is hier gemakkelijk verdwalen terwijl u door de smalle straatjes omhoog klautert. De beloning is een prachtig uitzicht over de baai. Vanuit de stad zijn er kaiks naar het mooie, maar moeilijk bereikbare, strand van Glisteri.

 

 

 

Dag 12 t/m 14  Skopelos – Skiathos

 

U gaat vandaag Skopelos verlaten en u gaat terug naar Skiathos.

 

 

 

Dag 15  Skiathos – Düsseldorf

 

Vandaag is uw laatste dag in Griekenland. U rijdt naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Düsseldorf.

View More

Durations

15 dagen

Tour's Location

from 1,400

You might also like