from 1,200
Book Now

8-DAAGSE AUTORONDREIS “DE HISTORISCHE SCHATKIST VAN GRIEKENLAND”

Not Rated
Duration

8 dagen

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

DE HISTORISCHE SCHATKIST VAN GRIEKENLAND

8-DAAGSE AUTORONDREIS ATHENE EN DE PELOPONNESOS

Een 8-daagse reis met als hoogtepunten Athene en de Peloponnesos. U begint uw reis met een bezoek aan Athene en haar prachtige musea, de Akropolis, de historische Plaka en Monastiraki.

De Peloponnesos wordt de historische schatkist van Griekenland genoemd. Hier bezoekt u onder andere Griekenland’s meest bekende locaties: Archaia Olympia, Nafplion, de grotten van Diros, de streek Mani met haar prachtige huizen, torens en veel meer.

 

 

In deze reis is het volgende inbegrepen:

 • Retour vliegtickets van Amsterdam of Eindhoven naar Athene
 • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
 • Vele Griekse hoogtepunten

 

 

Reisprogramma

Dag 1   Amsterdam / Athene

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. In Athene aangekomen wordt u opgehaald voor uw transfer  naar uw hotel.

U overnacht twee nachten in een goed gelokaliseerd hotel in het centrum van Athene.

 

Dag 2 Vrije dag in Athene

Vandaag heeft u alle tijd om Athene te gaan verkennen.

Hieronder hebben wij voor u een aantal tips :

 • Stadswandeling met een Nederlandse stadsgids
 • Maak een tour met de open bus van Athene. Let op, deze moet vooraf gereserveerd worden, dit kunnen wij voor u doen. Voor meer informatie zie http://www.city-sightseeing.com/tours/greece/athens.htm
 • Bezoek de tempel van de Olympische Zeus. Deze tempel bevind zich in de buurt van Akropolis. Voor meer informatie zie http://odysseus.culture.gr/h/3/eh352.jsp?obj_id=2488
 • Bezoek het Nationaal Archeologisch museum. Het Nationaal Archeologisch Museum is het belangrijkste museum van Griekenland. Het herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Het museum heeft net een grote renovatie achter de rug en de expositie ruimte is meer dan verdubbeld. Voor meer informatie zie http://odysseus.culture.gr/h/1/eh151.jsp?obj_id=3249
 • Oude Agora van Athene. Een Agora was in het Oude Griekenland het centrale plein van de stad. Het was veel meer dan een marktplaats, het was een ontmoetingspunt waar recht werd gesproken, de laatste roddels werden uitgewisseld en politieke vergaderingen werden gehouden. Aan de ene kant van de Agora lag een woonwijk, aan de andere kant lagen de regeringsgebouwen. Die laatste waren alleen toegankelijk voor mannen met Atheense burgerrechten. http://odysseus.culture.gr/h/3/eh351.jsp?obj_id=2485
 • Bezoek de Plaka. Dit is het oude centrum van Athene, met haar authentieke karakter is het zeer in trek bij toeristen. De Plaka is gelegen aan de voet van de Akropolis.
 • Bezoek de Akropolis. De Akropolis is een van de mooiste plekken van Athene, die moet u een keer bezocht hebben. Het Akropolis museum, die hoort er natuurlijk bij. Dit nieuwe moderne museum met meer dan vierduizend vondsten, met onder andere vondsten van de helling van de Akropolis berg, sculpturen van het Pantheon en beeldbouwwerken uit de Romeinse tijd, is zeker de moeite waard!
 • Bezoek het Syntagma plein. Het is het politieke hart van Griekenland. Vergeet daarom vooral niet de wacht ( evzoni) te bezoeken bij het parlement.
 • Natuurlijk kunt u ook doorlopen naar de mooie winkelstraten van Athene, of u kunt de vlooienmarkt Monastiraki bezoeken om souvenirs in te slaan.
 • Als afsluiting van de dag kunt u dan een terras of café bezoeken en genieten van een kop (Griekse) koffie of natuurlijk naar een leuke kleine taverna voor een meze (hapjes).

 

Dag 3   Athene – Kanaal van Korinthe – Epidauros – Nafplion of Tolo

Na het ontbijt wordt u opgehaald en verlaat u Athene voor uw reis naar de Peloponnesos. U gaat via de Olympia odos naar de Peloponnesos en u maakt een eerste stop bij het kanaal van Korinthe. De brug van dit hele diepe kanaal is het verbindingspunt tussen Centraal Griekenland en het schiereiland Peloponnesos.

Na het kanaal rijdt u verder via de snelweg naar Epidaurus (Epidavros) en Nafplion of Tolo.

Epidauros is een kleine stad in de provincie Argolida. Het ligt in het noordoosten van de Peloponnesos. Epidauros is het vooral bekend door het Asklepieion (Grieks heiligdom voor Asklepios) dat al sinds 1988 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Ook is het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden, een grote toeristen trekpleister.

Het theater van Epidauros is één van de best bewaarde in zijn soort in Griekenland.  In de oudheid werd het reeds geprezen voor de harmonie van zijn proporties. Het is ontworpen in het midden van de 4e eeuw V.C., door architect en beeldhouwer Polykleitos de Jongere.

De reis van vandaag zal eindigen in de elegantste stad van de Peloponnesos, Nafplion (in de zomermanden in Tolo).

 

Dag 4  Vrije dag in Nafplion

Nafplion was in de dagen na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog tijdelijk de hoofdstad van Griekenland. Het was een belangrijk commercieel centrum met de voedingsmiddelenindustrie en de uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. Haar gezellige sfeer en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus maken de stad een belangrijk toeristisch centrum. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nafplion veruit de elegantste stad van Griekenland.

 

 

Dag 5  Nafplion – Mani – grotten van Diros

Na een kort bezoek aan het centrum van Nafplion, het Palamidi fort en of een bezoek met een kleine boot naar de Bourtzi fort aan de overkant van de haven van Nafplion, rijdt u verder door naar de streek Mani en de grotten van Diros.

Mani is een van de belangrijkste traditionele regio’s van Griekenland. Het bezit een overvloed van historisch en cultureel erfgoed. Mani ligt in het zuidelijke deel van de Peloponnesos, in de provincie’s Laconia en Messenië.

Mani kan worden omschreven als een ‘open museum’, dat talloze historische monumenten en de natuurlijke schoonheid van het landschap combineert. Byzantijnse kerken, torens, de landelijke stijl, de olijfoliepers, de molens, de kleurrijke baaien en grotten, evenals honderden unieke en traditionele nederzettingen en hun heersende schillen, trekken het oog van bezoekers. Het opmerkelijke van Mani is het feit dat het bestaat uit 98 nederzettingen terwijl er in de hele Peloponnesos 118 nederzettingen zijn. In Mani lijken alle kenmerken uit het Byzantijnse tijdperk gemengd te worden met de schilderachtige omgeving.

Maniaten zeggen dat je drie levens nodig hebt om Mani goed te leren kennen. Een leven voor de zee, een leven voor de bergen en een leven voor haar mensen.

De grotten van Diros worden gezien als een van de mooiste ter wereld.

De lokale bevolking wist al sinds 1900 van het bestaan van deze grotten. Niemand kon de schoonheid, die zich in deze grotten schuil hield, begrijpen. Vanaf 1949 tot 1960 werden de grotten verkend door de Griekse Speleologische Society. Deze werden tot 1600 meter in kaart gebracht. Vandaag de dag weten we dat deze grotten meer dan vijftien kilometer lang zijn.

De temperatuur binnen in de grotten varieert van 16 to 20 ºC, terwijl de watertemperatuur niet boven de 14 ºC komt. De grotten zijn honderdduizenden jaren geleden gevormd met stalactieten en stalagmieten.

Een bezoek aan de grotten van Diros wordt nu gedaan met een kleine boot, waarvan de schipper ook de gids is. Er wordt ruim twee kilometer gevaren over de grotrivier. De boottocht duurt ongeveer veertig minuten en er worden negen grotkamers bekeken. Hierna volgt nog een wandeling van ongeveer 500 meter.

 

 

Dag 6 & 7 Grotten van Diros – Archaia (oud) Olympia

Vandaag bezoekt u uw laatste locatie in de Peloponnesos, Olympia.

In het westen van de Peloponnesos, de vallei van de goden, bloeide het meest gevierde heiligdom van het oude Griekenland op. Ook is het de geboorteplaats van de belangrijkste sportevenementen.

Het oude Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, is een van de meest beroemde bestemmingen van Griekenland.

In Olympia bezoekt u de indrukwekkende oude gebouwen die door de oude Grieken gebruikt werden voor o.a erediensten, sportevenementen en conferenties. U kunt ook het museum bezoeken om oude artefacten, de Hermes van Praxiteles*, de overwinning van Paionios** en een sculpturale decoratie van de tempel van Zeus, dit is een van de mooiste voorbeelden die bewaard is gebleven uit de oude Griekse kunst.

*Hermes van Praxiteles: Een van de meest beroemde standbeelden uit de Griekse geschiedenis.
**de overwinning van Paionios: een meesterwerk uit de Griekse beeldhouwkunst.

In Olympia worden vaak festivals georganiseerd, zoals het Internationale Festival van het oude Olympia en het Alfios eco-festival.

Naast oud Olympia kunt u ook het strand van Kato Samiko bezoeken. Dit strand bevindt zich slechts op achttien kilometer van oud Olympia, evenals de natuurlijke warmwaterbronnen.

U overnacht in een hotel in oud Olympia.

 

 

Dag 8 Oud Olympia – Vliegveld van Athene – Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar het vliegveld van Athene.

View More

Itinerary

Included/Excluded

Durations

8 Dagen

Tour's Location

from 1,200