from 1,100
Book Now

8-DAAGSE AUTORONDREIS KLASSIEK GRIEKENLAND

Not Rated
Duration

8 dagen

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Een 8-daagse rondreis naar de mooiste plekken van klassiek Griekenland. U ziet in 8 dagen de meest imposante plekken van Peloponnesos, zoals Epidavros, het kanaal van Korinthe, Oud Olympia en natuurlijk Delphi.

 

 

IN DEZE REIS IS HET VOLGENDE INBEGREPEN:
  • Retour vliegtickets met Transavia of KLM vanuit Amsterdam naar Athene
  • Verblijf in 3 of 4* hotels inclusief ontbijt
  • Vervoer tijdens uw gehele reis (huurauto van de tweede categorie B1 of B2 (dus een ruime auto)
  • Vele Griekse hoogtepunten

 

 

 

Dag 1 – Amsterdam – Athene – Nafplion

 

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. In Athene haalt u uw huurauto op bij de balie op het vliegveld en rijdt u door naar Nafplion.

Onderweg naar Nafplion maakt u een stop bij het kanaal van Korinthe. Dit kanaal verbindt het schiereiland Peloponnesos en het vaste land.

Via de snelweg rijdt u door naar Nafplion waar u logeert in Pension Dafni of Pension Isioni. Beide zijn gevestigd in het oude centrum van het historische Nafplion.

 

Dag 2 – Nafplion

Nafplion is in de dagen na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog tijdelijk de hoofdstad van Griekenland geweest. Het was een belangrijk commercieel centrum met de voedingsmiddelenindustrie en de uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. Haar gezellige sfeer en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidauros maken de stad een belangrijk toeristisch centrum. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken Nafplion veruit de elegantste stad van Griekenland.

Tijdens uw verblijf in Nafplion kunt u een bezoek brengen aan het Palamidi fort boven Nafplion en het theater van Epidauros bezoeken.

Epidauros is een kleine stad in de provincie Argolida. Het ligt in het noordoosten van de Peloponessos. Epidauros is vooral bekend door het Asklepieion (Griekse god voor de geneeskunde Asklepios) dat al sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook is het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden, een grote toeristische trekpleister.

Het is ook leuk om het Bourtzi “fort” te bezoeken aan de overkant van de haven van Nafplion.

 

Dag 3 & 4 – Nafplion – streek Mani    Tip! de grotten van Diros

 

Vanochtend rijdt u verder naar het zuiden van de Peloponnesos richting de Mani streek.

Mani is een van de belangrijkste traditionele regio’s, die een overvloedig historisch en cultureel erfgoed bezit. Mani ligt in het zuidelijke deel van de Peloponnesos, binnen de provincies van Laconia en Messenië.

Mani kan worden omschreven als een ‘open museum’ dat de talloze historische monumenten met de heerlijke natuurlijke schoonheid van het wilde landschap combineert. Byzantijnse kerken, torens, de molens, de kleurrijke baaien en grotten, evenals honderden unieke traditionele nederzettingen en hun heersende schillen, vangen het bezoekers oog.

Maniaten zeggen dat je drie levens nodig hebt om Mani goed te leren kennen. Een leven voor de zee, een voor zijn bergen en een voor haar mensen.

Naast de prachtige omgeving van Mani moet u zeker de grotten van Diros bezoeken.

De grotten van Diros worden gezien als een van de mooiste grotten ter wereld.

De lokale bevolking kent van het bestaan van de grot sinds 1900, maar niemand kon de schoonheid begrijpen die deze grot schuil hield. In 1949 werd deze door de Griekse Speleologische Society verkend en is tot 1960 in kaart gebracht tot 1600 meter. Vandaag de dag weten we dat de lengte van de grot meer dan 15 kilometer is.

Het bezoek aan de grotten van Diros wordt nu gedaan met kleine boten, waar de schipper ook de gids is. Er wordt ruim 2 kilometer gevaren over de grotrivier. De boottocht duurt ongeveer 40 minuten en er worden negen grotkamers bekeken. Hierna volgt nog een wandeling van circa 500 meter.

In Mani verblijft u (indien beschikbaar) in het 4* Neon Itilo Traditional hotel.

 

Dag 5 – Mani – Oud Olympia

In het westen van de Peloponnesos, genaamd de vallei van de goden, bloeide het meest gevierde heiligdom van het oude Griekenland en de geboorteplaats van de belangrijkste sportevenementen: het oude Olympia.

Het oude Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, is een van de meest beroemde bestemmingen in Griekenland. In Olympia kunt u een rondleiding maken door de indrukwekkende oude gebouwen die de oude Grieken gebruikt hebben voor erediensten, sport, conferenties etc. U kunt ook het museum bezoeken om oude artefacten meer significant te zien, de Hermes van Praxiteles, een van de meest beroemde oude standbeelden, de overwinning van Paionios, een van de meesterwerken van de oude Griekse beeldhouwkunst en sculpturale decoratie van de tempel Zeus.

In Olympia worden vaak festivals, zoals het Internationaal Festival van het oude Olympia en het Alfios eco-festival, georganiseerd.

In Olympia verblijft u (indien beschikbaar) in het 4* Best Western Europa hotel of in het hotel Neda.

 

Dag 6 & 7 – Oud Olympia – Delphi

 

Vanochtend rijdt u door naar Delphi.

Volgens de legende liet Zeus twee adelaars uitvliegen vanaf de twee uiteinden van de wereld. Hun paden kruisten elkaar boven Delphi, daarmee werd vastgesteld dat daar het middelpunt van de aarde was.

Vandaag gaat u, volgens de oude Grieken, naar het midden van de aarde. Vanaf de 8e eeuw V.C. was Delphi de verblijfplaats van Apollo. Vanuit de hele wereld trokken mensen naar Delphi om deze god te raadplegen. Dit gebeurde via Pythia (het medium van het het Orakel) en haar priesters. Pythia was de enige die met de god Apollo kon communiceren. Wie de raad van het orakel wilde raadplegen moest een bedrag betalen (palanos) en een offer doen op het altaar. Daarna kon hij zijn vraag stellen aan de priesters van het orakel. Haar antwoorden, die dikwijls dubbelzinnig opgevat konden worden, werden door de priesters vertaald.

 

In Delphi verblijft u in het 3* Acropole Delphi hotel

 

 Dag 8 – Delphi – Vliegveld van Athene

Vandaag rijdt u vanuit Delphi naar het vliegveld van Athene ( reistijd +/- 2,5 uur) voor uw terugreis naar Nederland.

View More

Itinerary

Included/Excluded

Durations

8 Dagen

Tour's Location

from 1,100

You might also like