from 0
Book Now

8-DAAGSE AUTORONDREIS KRETA

Not Rated
Duration

8 dagen

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

8-daagse autorondreis Kreta

Een 8-daagse rondreis naar de mooiste en meest imposante plekken van Kreta.

Deze reis kunt u uitbreiden met zoveel dagen als u wilt. U kunt kiezen bijvoorbeeld voor een 12 daagse, 15 daagse of zelfs 21 daagse reis.

 

In deze reis is het volgende inbegrepen:

  • Vliegtickets van Nederland ( of Duitsland) naar Heraklion
  • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
  • Huurauto van de tweede categorie economy

 

 

 

Reisprogramma

Dag 1   Nederland / Heraklion

U vertrekt vanuit Nederland ( Duitsland) naar Heraklion. U kunt vliegen vanuit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Düsseldorf.

 

In Heraklion haalt u uw huurauto op bij de balie op het vliegveld.

 

Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar een hotel in de plaats Agia Pelagia, een paar kilometer van Heraklion.

 

Dag 2   Vrije dag Agia Pelagia

Vandaag hebt u alle tijd om Heraklion te bekijken en de Knossos opgravingen te bezoeken. Verder kunt u de rest van de dag op het zandstrand van Agia Pelagia doorbrengen of dit vissersdorp bezoeken.

 

Het Archeologisch Museum van Heraklion; in dit museum ziet u de belangrijkste vondsten uit de Minoïsche tijd. Tot de collectie behoort onder meer de Schijf van Phaestos, één van de belangrijkste vondsten uit de oudheid.

Knossos: tijdens de hoogtijdagen van het legendarische Minoïsche rijk was Knossos de hoofdstad van deze beschaving. De stad kreeg wereldfaam dankzij het immense paleis, dat meer dan 1000 zalen telde en dat omgeven werd met de legende van de in het labyrint dolende half mens, half stier, de Minotaurus. De oorsprong van de stad gaat zelfs terug tot 7000 v. Chr. Een allesvernietigende aardbeving maakte echter omstreeks 1700 v. Chr een einde aan het paleis, waarna het herbouwd werd. Ook dit paleis wist de tand des tijds en de natuurlijke invloeden niet te weerstaan en verviel in ruïnes, die begin 1900 gedeeltelijk gerestaureerd werden. De overblijfselen geven u een overzicht van de uitgestrektheid van het paleis en hoe het leven er ver voor onze jaartelling moet hebben uitgezien.

 

Dag 3 & 4 Agia Pelagia – Chania

U vertrekt vandaag naar de plaats Chania. Het is 2 uur rijden naar Chania.

Chania heeft zowel Turkse als Venetiaanse elementen die goed te zien zijn in een groot deel van de stad. Chania is een heel oude stad; in de Minoïsche tijd was het, na Knossos, de belangrijkste stad. Toen heette het Kydonia. Nu zie je veel monumenten vooral uit het Venetiaanse tijdperk. Aan de haven langs de kade staan nog veel van die grote Venetiaanse huizen, met daartussen hele smalle straatjes, met veel gezellige winkeltjes. Het uitgaansleven is in Chania erg leuk en dineren bij een van de restaurants bij het haventje is aan te raden. Er zijn volop stranden te vinden in de omgeving van Chania.
Tijdens uw verblijf in Chania kunt u de Samaria kloof lopen en of de Imbros kloof (deze is wat kleiner dan de Samaria kloof).
Aan de noordkust van Chania komen de ‘caretta-caretta’ schildpadden hun eieren leggen.

 

Dag 5 & 6 Chania – Rethymno

Vanmorgen verlaat u Chania en rijdt u richting Rethymno; de volgende grote stad van Kreta met haar eigen geschiedenis.
Rethymno is een van de mooiste steden van noord Kreta. Het oude stad(centrum) Rethymno bestaat uit vele kleine straten en steegjes, waar gezellige restaurantjes en leuke Griekse winkeltjes te vinden zijn. In Rethymno is er ook een prachtig zandstrand waar het heerlijk zwemmen is.

In Rethymno kunt u  o.a. de Venetiaanse haven, het archeologisch museum, Fortetza, de Rimondi fontein en de Agios Frankiskos kerk. Buiten Rethimnon kunt u ook de Arkadi klooster bezoeken. Deze wordt aangeraden.
In Rethymno verblijft u twee nachten in een hotel (indien beschikbaar) in het oude centrum van Rethymno. De auto kunt u buiten het oude centrum parkeren.

 

 

Dag 7 Rethymnon – Koutouloufari

Koutouloufari is een mooi klein dorp buiten Heraklion op maar 25 minuten rijden van het vliegveld van Heraklion.
Vanuit Koutouloufari kunt u Agios Nikolaos en Spinalonga bezoeken.

 

 

Dag 8   Koutouloufari – Vliegveld van Heraklion – Nederland

Vandaag is uw laatste dag op dit prachtige eiland van Griekenland. Geniet nog even van de Griekse zon en de mensen van Kreta.

U rijdt in ongeveer 25 minuten naar het vliegveld van Heraklion waar u de huurauto kunt inleveren en terugvliegen naar Nederland .

View More

Itinerary

Included/Excluded

Durations

8 Dagen

Tour's Location

from 0