from 1,100
Book Now

8-DAAGSE AUTORONDREIS NAAR DELPHI, DE KLOOSTERS VAN METEORA EN PILION

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

INLEIDING

Een 8-daagse autorondreis langs de mooiste plekjes van centraal Griekenland o.a. Delphi en Meteora kloosters. Tijdens deze reis bezoekt u het orakel van Delphi, de wereldwonderen van Meteora en u reist naar de bergstreek Pilion met zijn prachtige dorpjes.

 

In deze reis is het volgende inbegrepen:

  • Retour vliegtickets met Transavia of KLM vanuit Nederland naar Athene
  • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
  • Vervoer tijdens uw hele (huurauto van tweede categorie economy) reis
  • Vele Griekse hoogtepunten

 

Reisprogramma

Dag 1   Nederland – Athene – Delphi

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. Op het vliegveld van Athene aangekomen haalt u uw huurauto op. U rijdt via Athene door naar Delphi.

Volgens de legende liet Zeus twee adelaars uitvliegen van de twee uiteinden van de wereld. Hun paden kruisten elkaar boven Delphi en daarmee was vastgesteld dat het middelpunt van de aarde was.

Vanaf de 8ste eeuw v. Chr. Was Delphi de verblijfplaats van Apollo en vanuit de hele wereld trokken er mensen heen om deze god te raadplegen.

Dit gebeurde via Pythia (de medium van de Orakel) en haar priesters.

Pythia was de enige die met de god Apollo kon communiceren. Wie de raad van de orakel wou raadplegen moest hij een bedrag betalen (palanos) en een offer doen op het altaar. Daarna kon hij de vraag stellen aan de priesters van de orakel. Haar antwoorden die dikwijls dubbelzinnig waren, werden door de priesters geïnterpreteerd.

 

Dag 2   Vrije dag Delphi

Vandaag kunt u in Delphi de archeologische plek bezoeken en het museum van Delphi. Verder kunt u een bezoek brengen aan het bergdorp Arachova.

 

Dag 3  Delphi – Kalampaka – Meteora kloosters

Vandaag rijdt u richting het noorden naar Kalambaka. Kijk goed naar de verschillen in de natuur. Een paar kilometer voor Kalambaka kunt u al de Meteora kloosters zien.

In Kalambaka logeert u voor twee nachten (indien beschikbaar) in het Dellas Boutique Hotel. Een leuk hotel met mooi uitzicht op de bergen en de kloosters.

 

Dag 4  Kalampaka – Meteora kloosters

 

U heeft vandaag alle tijd om de kloosters te bezoeken.

Meteora kloosters (het Griekse ‘meteora’ betekent ‘zwevend tussen hemel en aarde’), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net-met-katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe.

Het Grote klooster, Roussanou en Varlam klooster zijn zeker uw bezoek waard.

 

Dag 5  Kalampaka – Meteora kloosters – Pilion Portaria

In de ochtend kunt u nog een keer de Meteora kloosters bezoeken. Daarna rijdt u verder naar Portaria op het schiereiland Pilion, gelegen aan de oostkant van Griekenland.

Pilion heeft haar naam te danken aan de hoge berg in het gebied: de Pilion. Deze berg verheft zich tussen het groen ten noordoosten van Volos en tussen de golf van Pagasitikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw, daarom is er op de berg een skicentrum te vinden.

Het meest bijzondere aan Pilion is misschien toch wel de unieke architectuur van de huizen in vierentwintig dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst. Deze typische huizen zijn torensgewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht; je kunt dus een kijkje binnen nemen.

De mooie natuur en de unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw V.C..

U verblijft drie nachten (indien beschikbaar) in hotel Despotiko of het Kritsa hotel,  vlakbij het centrum van Portaria gelegen.

 

Dag 6 & 7 Pilion

Deze twee dagen kunt u eindeloze wandelingen maken over de bergpaden van Pilion of u bezoekt een paar prachtige dorpjes van Pilion, zoals Makrinitsa, Tsagkarada. U kunt ook een prachtige ( smalspoor) treinreis maken tussen Ano Lechonia en Milies.

 

Dag 8 Pilion – Vliegveld van Athene – Nederland

Vandaag vertrekt u vroeg uit Pilion voor uw reis naar het vliegveld van Athene en uw vliegreis naar Nederland.

Nadat u uw huurauto hebt ingeleverd en u nog tijd hebt kunt u vanuit het vliegveld van Athene met de metro nog Athene bezoeken. De metro rijdt u direct naar de meest belangrijke plekken van Athene, zoals Akropolis en het Akropolis museum. Via het Monastiraki metro station kunt u nog de historische Plaka bezoeken.

View More

Itinerary

Included/Excluded

Durations

8 Dagen

Tour's Location

from 1,100

You might also like