from 1,400
Book Now

9-DAAGSE GROEPSREIS “DE INDRUKWEKKENDE HIGHLIGHTS VAN GRIEKENLAND”

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Compleet Griekenland
Een 9-daagse rondreis langs de indrukwekkende highlights van Griekenland. Wij hebben speciaal voor deze reis de mooiste bezienswaardigheden gecombineerd van zuid en noord Griekenland. U beleeft Griekenland zo optimaal mogelijk!


Highlights:
Athene-Tolo-
Epidauros- Mycene-Nafplion-Olympia-Meteora kloosters-Tempi-Thessaloniki

 

 

IN DEZE REIS IS HET VOLGENDE INBEGREPEN:
  • Verblijf in 3* of 4* hotels inclusief ontbijt
  • Diner vanaf dag 2 t/m dag 8
  • Vervoer met een touringcar tijdens uw gehele reis
  • Tour in Athene onder begeleiding van een Nederlandse gids
  • Tour in Thessaloniki onder begeleiding van een Engelse gids
  • Bezoek in de koninklijke graven van Vergina (Buiten Thessaloniki) onder begeleiding van een Engelse gids

 

 

WAT ZIT ER NIET IN DE PRIJS VAN DEZE REIS INBEGREPEN:
  • Vliegreis vanuit Nederland of Belgie naar Athene en retour vanuit Thessaloniki (Deze kunnen wij voor u boeken en wordt apart in de prijsopgave vermeld)

 

 

Dag 1  – Nederland of België – Athene

 

U reist vanuit Nederland of België naar Athene. Op het vliegveld van Athene wordt u opgewacht door uw reisleider en onderweg naar uw hotel rijdt u alvast naar de mooiste plekken van Athene.

U bezoekt het Syntagma plein, de eerste Olympische stadion (oftewel marmer stadion genoemd), het Monastiraki plein met alle gezellige winkeltjes en de beroemde Plaka. Tijdens deze eerste dag wordt u begeleid door een Nederlandse gids die al jaren in Athene woont en deze stad heel goed kent.

Begin van de avond arriveert u in uw hotel waar u kunt dineren en bijkomen van deze indrukwekkende dag.

De tweede dag vertrekt u van het hotel voor uw bezoek naar de Akropolis.

Na uw bezoek in Akropolis vertrekt u langs de kanaal van Korinthos richting Peloponnesos en dan naar de plaatsje Tolo.

 

Dag 2 & 3  – Athene – Kanaal van Korinthe – Tolo
Vandaag gaat u de meest belangrijke plekken bezoeken van deze regio. U gaat o.a. Mycene bezoeken, de prachtige theater van Epidauros en natuurlijk Nafplion met haar prachtige kasteel Palamidi op de top van de stad. S ’middags bent u vrij om deze mooi stad te ontdekken. Begin van de avond wordt u opgehaald en naar de hotel gebracht voor het diner.

Epidauros is een kleine stad in de provincie Argolida. Het ligt in het noordoosten van de Peloponnesos. Epidauros is het vooral bekend door het Asklepieion (Grieks heiligdom voor Asklepios) dat al sinds 1988 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Ook is het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden, een grote toeristen trekpleister.

Het theater van Epidauros is één van de best bewaarde in zijn soort in Griekenland.  In de oudheid werd het reeds geprezen voor de harmonie van zijn proporties. Het is ontworpen in het midden van de 4e eeuw V.C., door architect en beeldhouwer Polykleitos de Jongere

Nafplion was in de dagen na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog tijdelijk de hoofdstad van Griekenland. Het was een belangrijk commercieel centrum met de voedingsmiddelenindustrie en de uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. Haar gezellige sfeer en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus maken de stad een belangrijk toeristisch centrum. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nafplion veruit de elegantste stad van Griekenland.

 

Dag 4  – Tolo – Olympia

 

Vandaag vertrekt u vanuit Tolo naar uw laatste locatie in de Peloponnesos, Olympia.

In het westen van de Peloponnesos, de vallei van de goden, bloeide het meest gevierde heiligdom van het oude Griekenland op. Ook is het de geboorteplaats van de belangrijkste sportevenementen.

Het oude Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, is een van de meest beroemde bestemmingen van Griekenland.

In Olympia bezoekt u de indrukwekkende oude gebouwen die door de oude Grieken gebruikt werden voor o.a erediensten, sportevenementen en conferenties. U kunt ook het museum bezoeken om oude artefacten, de Hermes van Praxiteles*, de overwinning van Paionios** en een sculpturale decoratie van de tempel van Zeus, dit is een van de mooiste voorbeelden die bewaard is gebleven uit de oude Griekse kunst.

 

Dag 5 & 6  –  Olympia – Kloosters van Meteora

 

Op de 5de dag vertrekt u vanuit Olympia naar het noorden van Griekenland naar de meest indrukwekkende kloosters van Griekenland, de Meteora kloosters.

Meteora klooster, (het Griekse ‘meteora’ betekent ‘zwevend tussen hemel en aarde’), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters.

Tussen Meteora en Thessaloniki maken we een stop bij Tempi, een vallei tussen de bergen waar het zee en rivierwater samen komt, jaarlijks maken hier vele toeristen hun stop om de kerk van aghia Paraskevi te bezichtigen.

 

Dag 7 & 8  – Kloosters van Meteora – Thessaloniki

 

Thessaloniki, de 2de grootste stad van Griekenland, ook wel de belangrijkste havenstad van Griekenland maar ook de steltpoot van culturen. In Thessaloniki is veel te zien. Dit komt door de rijke historie van de stad. U vindt er veel verschillende niveaus aan gebouwen en historie. Wij zullen tijdens ons verblijf de witte toren, de kerk van Agia Sophia, de oude stadmuren,  de overdekte markt, en de Ladadika promenade bezichtigen.

De 8ste dag zullen wij een bezoek brengen aan de koninklijke graven van de oude Macedonische koning Fillipos de vader van de Alexander de grote.

 

Dag 9  –  Thessaloniki – Vliegveld van Thessaloniki – Nederland of België

 

Vandaag is uw laatste dag in Griekenland. Tijdens de afgesproken tijd wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht.

View More

Tour's Location

from 1,400

You might also like