from 1,700
Book Now

9 DAAGSE REIS IN DE VOETSPOREN VAN APOSTEL PAULUS

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Een 9-daagse rondreis in de voetsporen van apostel Paulus en langs de mooiste plekken van Griekenland. Tijdens deze reis gaat u starten in Thessaloniki waar u drie dagen gaat verblijven. U bezoekt Kavala, de oude Neapoli waar apostel Paulus voor het eerste in Griekenland en Europa binnen is gekomen, daarna gaat u naar Filipi, de oude Romeinse stad waar de apostel een deel van zijn reis heeft doorgebracht en natuurlijk naar de plek waar Lydia als eerste gedopt is.

De derde dag bezoekt u Thessaloniki en natuurlijk Veroia en de plek waar apostel Paulus heeft gesproken.

De reis gaat dan verder naar het zuiden, eerste richting de UNESCO beschermd Meteora kloosters en dan via Delphi, Arachova en de klooster van Osios Loukas naar Athene. 

In Athene gaat u de prachtige Akropolis bezoeken en eventueel het museum van Akropolis.  Het kanaal van Korinthe, Isthmia  en de oude stad Korinthe waar apostel Paulus een groot deel van zijn bezoek in Griekenland heeft gewoond mag natuurlijk niet gemist worden uit onze programma.  

 

 

IN DEZE REIS IS HET VOLGENDE INBEGREPEN:
  • Retour vliegreis vanuit Amsterdam of Dusseldorf naar Thessaloniki en retour vanuit Athene
  • Verblijf in 3* of 4* hotels inclusief ontbijt
  • Vervoer met een touringcar tijdens uw gehele reis
  • Stadswandeling in Athene onder begeleiding van een gids (Nederlandstalig)
  • Stadswandeling in Thessaloniki onder begeleiding van een gids (Engelstalig)
  • Bezoek in Veroia en Vergina onder begeleiding van een gids (Engelstalig)
  • Diner vanaf dag 1 t/m 8

 

 

WAT ZIT ER NIET IN DE PRIJS VAN DEZE REIS INBEGREPEN:
  • Toegang tot archeologische plekken, musea en kloosters

 

 

Dag 1  – Nederland – Thessaloniki

 

U vertrekt vanuit Nederland naar Thessaloniki. Op het vliegveld wordt u opgehaald door uw reisleider en met een touringcar naar uw hotel gebracht.

 

Dag 2  – Neapolis (Kavala) – Fillipi – Lydia doopplek

Vandaag gaat u naar de plek waar Apostel Paulus voor het eerste in Griekenland is gekomen en natuurlijk naar Fillipi en de Lydia doopplek. De eerste plaatsen waar Apostel Paulus voor het eerst voet zette op Europese grond.

 

 

Dag 3  Stadstour Thessaloniki en Veria 

 

Op dag 3 gaat u onder begeleiding van een lokale gids een uitgebreide stadswandeling of bustoer maken in Thessaloniki naar de meeste belangrijke plekken van de stad, de kerk van Agios Dimitrios, de kerk Vlatadon waar Paulus is langs geweest, de boog van Galerius en bij plekken waar Apostel Paulus is geweest. S’middags na wat drinken op de Aristoteles plein of bij de witte toren van Thessaloniki rijden wij verder naar Veria voor een bezoek naar de Joodse synagoog en de Plek van Apostel Paulus.

Eind van de middag keren wij terug naar onze hotel.

 

 

Dag 4 & 5   Thessaloniki – Meteora kloosters

 

Vandaag rijden richting zuiden en na een korte stop bij de Tempi valei gaan wij langs Larissa naar de Meteora kloosters.

Wij logeren in een prachtige hotel met uitzicht over de Meteora.

Het Griekse ‘meteora’ betekent ‘zwevend tussen hemel en aarde’, gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters.

Niet alle kloosters zijn open en alle te bezoeken kloosters zijn een of twee dagen in de week dicht voor publiek. Het grote Meteora klooster is zeker een bezoek waard met zijn grote geschiedenis en het prachtige uitzicht.

 

 

Dag 6   Meteora – Delphi

 

Deze 6de dag rijdt u verder naar Delphi.

Volgens de legende liet Zeus twee adelaars uitvliegen van de twee uiteinden van de wereld. Hun paden kruisten elkaar boven Delphi en daarmee was vastgesteld dat Delphi het middelpunt van de aarde was.

Daar gaat u vandaag naar toe. Naar het midden van de aarde! Volgens de oude Grieken. Vanaf de 8ste eeuw v. Chr. was Delphi de verblijfplaats van Apollo en vanuit de hele wereld trokken er mensen heen om deze god te raadplegen.

Dit gebeurde via Pythia (het medium van de Orakel) en haar priesters.

Pythia was de enige die met de god Apollo kon communiceren. Wie de raad van het orakel wou raadplegen moest een bedrag betalen (palanos) en een offer doen op het altaar. Daarna kon hij de vraag stellen aan de priesters van het orakel.

Haar antwoorden die dikwijls dubbelzinnig waren, werden door de priesters geïnterpreteerd.

 

Dag 7 Delphi – Athene

Vandaag begint de reis vroeg met een bezoek naar Delphi en door naar de klooster van Osios Loukas. S’middags rijden wij verder naar onze hotel in Athene.

 

Dag 8 Athene

Vandaag wordt de hele dag uitbesteed naar de prachtige stad Athene. U bezoekt samen met een Nederlandse stadsgids de wacht van de onbekende soldaat, de eeste olympische stadion, u krijgt een uitgebreid bustoer in Athene en s’middags is gelegenheid om de Akropolis te bezoeken.

Vandaag is er voldoende ruimte voor souvenirs kopen en winkels bezoeken.

 

Dag 9   Athene – Korinthos – Vliegveld van Athene

 

Vandaag gaat u een halve dag naar Korinthe waar Apostel Paulus ruim anderhalf jaar heeft gewoond en gewerkt. Wij gaan o.a. het kanaal van Korinthe, Isthmia en eventueel de opgravingen van de oude stad Korinthe bezoeken. Verder gaan we ook de kerk van Apostel Paulus in de stad Korinthe bezoeken.

s ‘Middags  keert u weer terug naar Athene voor uw vlucht naar Amsterdam.

View More

Tour's Location

from 1,700

You might also like