from 1,200
Inquiry

12-daagse Autorondreis de Peloponnesos, Zakynthos en Centraal Griekenland

Not Rated
Duration

12 Dagen

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Engels, Grieks

Overview

Een 12-daagse rondreis naar de mooiste plekken in de Peloponnesos, Zakynthos en centraal Griekenland. U ziet in twaalf dagen in een relaxed tempo een groot deel van Griekenland. De Peloponnesos met haar schatrijke geschiedenis, Zakynthos met haar prachtige stranden en de Caretta Caretta schildpadden, Delphi en natuurlijk Athene met haar prachtige musea en de Akropolis.

 

 

 

 

Hoogtepunten

 

 • Delphi
 • Athene
 • Akropolis
 • Zakynthos
 • prachtige stranden

Itinerary

Expand All
Hotels
Hotels

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Auto verhuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Dag 1
Dag 1

NEDERLAND / ATHENE

U vertrekt vanuit Nederland naar Athene. Op het vliegveld staat uw transfer klaar om u naar uw hotel in Athene te brengen.
Afhankelijk van de tijd die u in Athene aankomt geven wij u hieronder een aantal tips voor uw eerste dag in Athene:
De Plaka; het oude centrum van Athene, met haar authentieke karakter is het zeer in trek bij toeristen. De Plaka is gelegen aan de voet van de Akropolis.
De Akropolis; een van de mooiste plekken van Athene, die u een keer bezocht moet hebben. Het Akropolis museum hoort er natuurlijk ook bij. Dit nieuwe moderne museum met meer dan vierduizend vondsten, met onder andere vondsten van de helling van de Akropolis berg, sculpturen van het Pantheon en beeldbouwwerken uit de Romeinse tijd, is zeker de moeite waard!
Het Syntagma plein: hét politieke hart van Griekenland. Vergeet daarom vooral niet de wisseling van de wacht ( evzoni) te bezoeken bij het parlement.

Dag 2
Dag 2

VRIJE DAG IN ATHENE

Wat kunt u vandaag nog doen:
Een tour met de open bus van Athene. Voor meer informatie zie http://www.city-sightseeing.com/tours/greece/athens.htm
De tempel van Zeus. Deze tempel bevind zich in de buurt van Akropolis. Voor meer informatie zie http://odysseus.culture.gr/h/3/eh352.jsp?obj_id=2488
Het Nationaal Archeologisch museum. Dit museum is het belangrijkste museum van Griekenland. Het herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Het museum heeft net een grote renovatie achter de rug en de expositieruimte is meer dan verdubbeld. Voor meer informatie zie de
Oude Agora van Athene. Een Agora was in het Oude Griekenland het centrale plein van de stad. Het was veel meer dan een marktplaats. Het was een ontmoetingspunt waar recht werd gesproken, de laatste roddels werden uitgewisseld en politieke vergaderingen werden gehouden. Aan de ene kant van de Agora lag een woonwijk, aan de andere kant lagen de regeringsgebouwen. De regeringsgebouwen waren alleen toegankelijk voor mannen met Atheense burgerrechten.
Natuurlijk kunt u ook doorlopen naar de mooie winkelstraten van Athene, of kunt u de vlooienmarkt Monastiraki bezoeken om souvenirs in te slaan.

Dag 3
Dag 3

ATHENE – KANAAL VAN KORINTHE – EPIDAUROS – NAFPLION

Vanochtend wordt u met een transfer naar de autoverhuurmaatschappij gebracht om uw huurauto op te halen. U rijdt via de Olympia odos naar de Peloponnesos en u maakt een eerste stop bij het kanaal van Korinthe. De brug van dit hele diepe kanaal is het verbindingspunt tussen Centraal Griekenland en het schiereiland de Peloponnesos.
Na het kanaal rijdt u verder via de snelweg naar Nafplion en in de zomermaanden naar Tolo.

Dag 4

DAG 4
VRIJE DAG MET EVENTUEEL EEN BEZOEK AAN MYCENE, EPIDAUROS OF NAFPLION.

Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion. Archeologisch onderzoek heeft aangetoond dat de burcht van Mycene al bewoond was rond 3000 V.C. De Leeuwenpoort stamt uit de dertiende eeuw V.C. Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos-graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid de belangrijkste stad in de politiek en het culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode van 1400 tot 1200 V.C. In Mycene lag de nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.
Epidauros is een kleine stad in de provincie Argolida. Het ligt in het noordoosten van de Peloponnesos. Epidauros is vooral bekend door het Asklepieion (Grieks heiligdom voor Asklepios) dat al sinds 1988 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Ook is het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden, een grote toeristische trekpleister.
Het theater van Epidauros is één van de best bewaarde in zijn soort in Griekenland. In de oudheid werd het reeds geprezen voor de harmonie van zijn proporties. Het is ontworpen in het midden van de 4e eeuw V.C., door architect en beeldhouwer Polykleitos de Jongere.
Nafplion is in de dagen na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog tijdelijk de hoofdstad van Griekenland geweest. Het was een belangrijk commercieel centrum met de voedingsmiddelenindustrie en de uitvoermogelijkheden van agrarische producten uit de omgeving. Haar gezellige sfeer en de nabijheid van de antieke plaatsen Mycene, Tiryns, Argos en Epidauros maken de stad een belangrijk toeristisch centrum. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken Nafplion veruit de elegantste stad van Griekenland.
Bezienswaardigheden heeft Nafplion genoeg. In het centrum kunt u de Vouleftko Tzami moskee uit 1550 niet missen. Nog niet zo lang geleden is de oude moskee gerestaureerd. De functie van moskee is het fraaie gebouw inmiddels verloren.
De oude vesting Palamidi pronkt boven de stad uit. Vanaf hier hebt u een heel mooi uitzicht op zowel Nafplion als een groot stuk zee en land erachter. De stad is ook verschillende interessante musea rijk en liefhebbers van cultuur en historie kunnen hier hun hart ophalen.
Aan de boulevard kunt u prima eten, maar leuker is het om in het centrum te wandelen. Hier kunt u niet ontkomen aan de vele gezellige tavernes, café’s en restaurants. Het oogt een beetje Venetiaans nog en de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad. Je begrijpt waarom Atheners hier graag een weekendje verblijven.

Included/Excluded

 • Retour vliegtickets van Nederland naar Athene
 • Transfer vliegveld naar hotel in Athene
 • Verblijf in uitstekende hotels inclusief ontbijt
 • Huurauto categorie economy (dus een ruime auto) incl. alle verzekeringen.
 • Retour tickets voor de ferryboot van Peloponnesos naar Zakynthos
 • Activiteiten
 • Verzekering

Durations

12 Dagen

Tour's Location

from 1,200

Inquiry

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  You might also like